Zeekraal-rucola salade
Wel eens gehoord van zeekraal? Door de zilte smaak van de zee is zeekraal heerlijk in een salade!
Bereidingstijd
- 15 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 80 gr zeekraal
- 75 gr couscous
- Bakje gerookte spekreepjes
- 2 gekookte eieren
- 100 gr rucola
- 10 cherrytomaatjes
- 0,5 komkommer
- 10 mini-mozzarella (of een bol in stukjes)
- 2 bosuitjes
- Bosje platte peterselie
- 3 el olijfolie
- 2 el limoen- of citroensap
- 0,5 el mosterd
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de verpakking, maar voeg aan het water een eetlepel limoen- of citroensap, en versgemalen peper toe. Schep even goed om. Bak de spekjes krokant in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Breng ondertussen een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal 2 minuten in het kokende water. Schep de zeekraal uit de pan en leg in een vergiet om uit te lekken. Laat de pan met kokend water op het vuur staan en kook hierin de eieren tot de gewenste hardheid.
Snijd de cherrytomaatjes, komkommer, mozzarella en bosuitjes in stukken en hak het bosje peterselie in grof. Doe dit samen met de rucola in een grote saladekom. Maak een dressing van de olijfolie, limoen- of citroensap, mosterd en versgemalen peper en giet dit over de salade. Schep even goed om.
Verdeel de couscous over twee borden en verdeel hierover de zeekraal. Verdeel vervolgens de salade over de borden en schep hier de uitgebakken spekjes bovenop. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg deze aan weerszijden van de salade. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.