Thaise curry met courgette, sperzieboontjes, ananas, kipfilet en zilvervliesrijst
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr kipfilet
- 150 gr rijst zilvervlies
- 1 courgette
- 100 gr sperziebonen
- 1/2 ananas
- 1 pakje kokosmelk
- 2 el Thaise groene currypasta
- 1 takje koriander
- Olijfolie
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Mes
- Pan
- Snijplank
- Vergiet
- Wok
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bak op middelhoog vuur kort aan in olijfolie in een wok. Kook de sperziebonen zo’n 4 minuten en snijd de courgette. Wok vervolgens de groenten kort mee met de kipfilet en voeg de kokosmelk en de currypasta toe. Blijf goed roeren en voeg aan het eind de in blokjes gesneden ananas toe. Verdeel de rijst over 2 kommen en schep de curry daaroverheen. Maak naar smaak af met de fijngehakte koriander.