Gekookte bloemkool en aardappelen met rundertartaar
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1/2 bloemkool
- 6 aardappels vastkokend
- Klont Roomboter
- 1 tl maïzena
- 150 ml melk halfvol
- Nootmuskaat
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig...
- Dunschiller
- Eetlepel
- Garde
- Grillpan
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Theelepel
- Vergiet
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de (geschilde) aardappelen in vieren en kook ze zo’n 10 minuten. Zet intussen een sauspannetje op het vuur. Verhit een klont boter en voeg zo’n 150 ml melk toe. Mix een tl maïzena of meel met een beetje water, en voeg al roerend toe aan de melk. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen en voeg flink nootmuskaat toe. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de tartaartjes in zo’n 2 minuten medium gaar. Haal de tartaartjes uit de pan en maak jus met het losgekomen sap van het vlees, 2 el water, 1 tl paprikapoeder en peper en zout.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.