Zucchetti met zalm en broccoli in mosterdroomsaus

Zucchetti met zalm en broccoli in mosterdroomsaus

    Courgette, zalm, broccoli, pijnboompitjes, champignons, rucola, sjalotje, lente-uitje, mosterd… allemaal ingrediënten die je gezondheid bevorderen. En toevallig óók ingrediënten die goed samen gaan. Wij maakten er een pastagerecht van, of beter gezegd: zucchetti. Ja, dat is spaghetti van rauwe courgette. Supergezond, koolhydraatvrij, ècht heel lekker en heerlijk voor het avondeten, want courgette is – in tegenstelling tot pasta – licht verteerbaar èn bevat weinig calorieën.

    Bovendien eet je op deze manier ook eens rauwe groente, wat betekent dat alle voedingswaarden bewaard blijven. En dat is mooi, want courgette is nogal rijk aan voedingswaarden. Het zit bijvoorbeeld boordevol vezels, die goed door de darmen worden opgenomen. Als het aankomt op mineralen, scoort courgette overigens ook veel punten: Het is rijk aan kalium, magnesium, vitamine B1 en B9 (foliumzuur). Er wordt ook wel gezegd dat courgette helpt bij het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.

    Niet overtuigd? Dan is courgette ook gewoon heel lekker en veelzijdig. Het is heerlijk in salades, en je kunt er groentechips van maken in de oven of airfryer. Daarnaast werkt het perfect als basis voor lasagne en dus ook als pasta.

    Kies overigens wel voor de biologische variant, zéker als je het rauw eet, want helaas is courgette een veel-bespoten groente.

    Bereidingstijd

    • 20 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 1 biologische courgette
    • 300 gr zalm
    • Een kleine broccoli in roosjes (liefst bio)
    • 100 gr champignons
    • 2 sjalotjes
    • 1 lente-ui
    • 1 grote teen knoflook
    • Handje pijnboompitten
    • 20 gr rucola
    • 250 ml kookroom (light)
    • 2 flinke eetlepel grove mosterd
    • 1 tl sambal badjak
    • Olijfolie
    • 1 flinke theelepel kokosolie
    • Verse bieslook
    • Zwarte peper

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm in een ovenschaal, bestrijk met wat olijfolie en een el grove mosterd en plaats zo’n 10 minuten in de oven.

    Kook in de tussentijd de broccoli beetgaar. Snijd tegelijkertijd de champignons fijn, snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Zet vervolgens een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Houd deze apart en verhit in dezelfde koekenpan 1 tl kokosolie. Bak daarin de champignons, sjalot en knoflook al omscheppend bruin. Zet het vuur lager en voeg de kookroom toe. Roer daar een flinke lepel grove mosterd doorheen en naar smaak wat sambal badjak. Zet het vuur laag.

    Haal de zalm uit de oven (als deze nog ietwat glazig is) en versnipper de zalm door de saus. Snijd het lente-uitje in ringetjes, voeg toe aan de saus en roer nog even goed. Kneus er op het laatst wat verse rucola doorheen voor een pittige bite

    Was in de tussentijd de courgette en snijd er met de julienne snijder spaghettislierten van en verdeel alvast over 2 borden.

    Schep de saus over de zucchetti en maak af met zwarte peper, wat pijnboompitjes en verse bieslook.

    ENJOY!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


    Oudere posts Nieuwe posts