Vietnamese Pho met kelpnoodles en gamba's

Vietnamese Pho met kelpnoodles en gamba's

    Vietnamese Pho: dat gaat er bij ons altijd wel in! Deze variant is bovendien supergezond en Momentum Fase 1 proof. Wie zegt dat afvallen lastig moet zijn? De ingrediënten in dit gerecht zijn voor 1 persoon, maar als je toch bezig bent kun je natuurlijk altijd extra maken. Voor de volgende dag bijvoorbeeld. Up to you! 

    Bereidingstijd

    • 25 minuten

    Ingrediënten (1 persoon)

    • 2 cm gember
    • 2 tenen knoflook
    • 1 hele steranijs
    • 750 ml bouillon
    • 100 gr kelpnoodles
    • 100 gr garnalen
    • Sap van halve limoen
    • 1 el vissaus
    • 5 radijsjes
    • Handje verse bladspinazie
    • Klein handje verse koriander
    • Klein handje verse munt
    • Chiliflakes naar smaak

    Bereidingswijze

    Schil de gember en snijd doormidden. Ontvel de knoflook en maak kleine inkepingen. Schenk de bouillon in een pan en doe de gember, knoflook en steranijs erbij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten koken. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en hak de koriander en munt in stukken. Spoel vervolgens de kelpnoodles af en doe ze in een grote kom op een bodempje van spinazie. Pel de garnalen en bak ze – zonder olie – in een pan met anti-aanbaklaag. Verwijder de gember, knoflook en steranijs als de bouillon klaar is. 

    Schenk zoveel bouillon over de noodles dat ze net niet helemaal onder staan. Giet hier het limoensap en de vissaus overheen. Leg de garnalen erbovenop en garneer met de radijsjes, koriander, munt en chiliflakes. Ziet er toch superculinair uit?

    ENJOY!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts