Tom Yam Kung (Thaise garnalensoep)
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1 1/2 l kippenbouillon
- 8 gamba's
- 1 paksoi
- 1 bosui
- Taugé
- 1 rode peper
- 2 stengels citroengras
- 1 limoen
- 15 gr koriander
- 1 schijfje gember vers
- 1 teen knoflook
- 2 tl vissaus
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Citruspers
- Kom
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Rasp
- Snijplank
- Theelepel
- Zeef
Bereidingswijze
Zet de bouillon op met de vissaus, rode peper, de stengels citroengras, knoflook en de gember. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit. Voeg toe aan de bouillon en laat het geheel 20 minuten trekken. Passeer vervolgens de soep door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui in ringen en de paksoi in stukken. Zet de (inmiddels) heldere bouillon weer op het vuur, voeg de paksoi, bosui, taugé en 8 grote gamba’s toe en laat 1 minuut trekken. Verdeel de garnalensoep over 2 kommen en maak af met 5 blaadjes koriander per kom.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.