Salade met ei, rivierkreeftjes en verse dille
Fris, zomers en in no-time op tafel: een salade. Ideaal voor onderweg dus, vooral als je de ingrediënten van tevoren al gesneden hebt.
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (1 persoon)
- 50 gr gemengde sla
- 100 gr rivierkreeftjes
- 1 gekookt ei
- 1/4 komkommer (bio)
- 1/2 rode paprika
- Verse dille
Momentum Dressing:
- 50 ml azijn
- Scheutje water
- Paar druppels Stevia zoetstof (100% natuurlijk)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tomaat
- Himalayazout
- Verse peper
- Bieslook of andere kruiden naar smaak
Bereiding salade
Kook het ei circa 6 minuten en laat afkoelen (nóg handiger als je dit al eerder hebt gedaan). Snijd de paprika en komkommer en hak de dille fijn. Doe de sla in een diep bord en voeg de rivierkreeftjes, paprika en komkommer toe. Mix de Momentum Dressing door de salade en garneer af met het gekookte ei en de vers gesneden dille.
Bereiding Momentum Dressing
Doe de ingrediënten (zonder verse kruiden) in een mengbeker en mix met de staafmixer glad tot een dressing. Deze kun je in een afgesloten bak en fles maximaal 1 week bewaren in de koelkast. Wel zo makkelijk. Voeg vlak voor gebruik eventueel kruiden naar smaak toe. Je zou voor de afwisseling eventueel ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld appelcider azijn of een andere azijn zonder suiker. Het is een basisrecept waar je naar eigen inzicht mee kunt variëren.
Easy does it! Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.