Bietensalade met spinazie, geitenkaas en pistachenoten
Een bietensalade is geen bietensalade zonder geitenkaas. Doe hier ook nog verse spinazie en pistachenoten bij en je hebt een ultieme combinatie.
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 100 gr spinazie vers
- 80 gr gemengde groene salade
- 100 gr rode bieten gekookt
- 1 handje pistache noten
- 100 gr geitenkaas
- 2 el verse munt, gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn rood
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Kom
- Mengbeker
- Mes
- Pan
- Snijplank
Bereidingswijze
Kook allereerst de bietjes gaar (ongeveer 20 minuten) in hun schil. Schil vervolgens de bietjes en snijd in dunne plakjes. Je kunt de bietjes eventueel ook stomen; dan behoudt je meer vitaminen.
Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie en balsamico te mengen (voeg later in fase 2 wat honing en mosterd toe voor een extra lekkere dressing). Was ondertussen de spinazie en sla en verdeel deze over de saladeschaal. Hak tenslotte de pistachenoten grof en snijd de geitenkaas in kleine stukjes, van ongeveer 1 bij 1 cm.
Verdeel daarna de bietjes, geitenkaas, pistachenoten en gesnipperde munt over de spinazie salade en besprenkel tenslotte met de dressing. In de tweede week van fase 2 kun je eventueel een geroosterde volkoren of spelt boterham eten bij de salade.
Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.