Gemarineerde tempé met broccoli
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr tempé
- 200 gr broccoli
- 2 stuks sjalotten
- 3-4 stuks tomaten
- 3 tl sambal oelek
- 5 el sojasaus suikervrij
Dit heb je nodig...
- Anti-aanbakspray
- Blender
- Eetlepel
-
Kom
- Snijplank
- Theelepel
- Wok
Bereidingswijze
Maak eerst de marinade door de tomaten te ontvellen en te pureren (dit kan eventueel met de blender). Roer de sojasaus en de sambal hier doorheen en voeg eventueel een klein beetje water toe aan. Snijd nu de tempé in reepjes en meng deze door de marinade. Als je er van houdt, kun je er nog kleine stukjes gember en citroengras door heen doen.
Zet de marinade met tempé in de koelkast en laat even staan. Het is het lekkerst om de tempé een nacht te laten marineren in de koelkast maar korter kan natuurlijk ook.
Snipper nu de ui en snijd de broccoli in roosjes. Verwarm de wok en gebruik wat van de PEM cookingspray om aanbakken te voorkomen. Fruit nu de gesnipperde sjalotjes, zodra deze glazig zijn kun je de gemarineerde tempé toevoegen. Voeg tijdens het wokken het restant van de marinade toe voor extra smaak. De tempé is klaar als deze bruin en knapperig is.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.