Gemarineerde tofu met taugé
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr tofu
- 1 stuk rode ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gr taugé
- 5 el sojasaus suikervrij
- 1 el sambal oelek
Dit heb je nodig...
- Anti-aanbakspray
- Kom
- Mes
- Snijplank
- Wok
Bereidingswijze
Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu nu in blokjes en houd apart. Maak de marinade door de soja en de sambal te mengen, voeg de tofu erbij en zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met de marinade. Je kunt naar eigen inzicht eventueel een stukje gember(poeder) toevoegen, of een pepertje. Let op; het gerecht is door de sambal echter ook al pittig. Als laatste komt taugé.
Zet de marinade met tofu in de koelkast en laat even marineren. Snipper in de tussentijd de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verhit nu de wok en gebruik wat van de PEM cookingspray voordat je de ui en knoflook fruit. Zodra de ui glazig is kun je de tofu toevoegen. Wok de tofublokjes een paar minuten en voeg dan ook de taugé bij. Blijf het wokgerecht goed wokken en omscheppen tot dat de tofublokjes rondom bruin en krokant zijn.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.