Gemarineerde kippendijen met volkoren rijst en gewokte spinazie

Gemarineerde kippendijen met volkoren rijst en gewokte spinazie

Wij zijn van mening dat kippendijvlees nogal wordt ondergewaardeerd. Mensen kiezen massaal voor kipfilet, wat weliswaar magerder is dan dijenvlees, maar óók droger en – zonder goede bereiding – minder speciaal. Het is maar net waar je van houdt. Bovendien is (bio) kippenvlees sowieso een goede keus en zichtbaar vet kun je natuurlijk altijd wegsnijden. Tuurlijk, ook wij eten regelmatig filet en zijn ons bewust van de veelzijdigheid ervan, maar geloof ons, kippendijvlees is echt een aanrader! Bovendien is het ook nog goedkoper dan filet. Overtuigd? Dan over naar de bereiding van dit heerlijk simpele gerecht. 

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gr kippendijen
  • 300 gr gewassen spinazie (liefst bio)
  • 150 gr volkoren rijst
  • 1 gele paprika
  • 0,5 ui
  • Flinke tl gembernat
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el tamarindesaus (natuurwinkel)
  • Snuf kerriepoeder
  • Olijfolie
  • 1 tl kokosvet
  • Peper, zout

Bereiding marinade

De marinade maak je bij voorkeur de avond of ochtend ervoor, zodat het lekker kan intrekken. Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en voeg daar het gembernat en de tamarindesaus aan toe. Verwijder de zaden van de rode peper, snijd deze heel fijn en roer door de marinade. Doe hetzelfde met de knoflook en voeg tot slot (naar smaak) nog een snuf kerriepoeder en wat verse peper toe. Smeer de kippendijen in met het mengsel en zet minimaal een paar uur in de koelkast met vershoudfolie. Liefst een hele nacht!

Bereiding kippendijen

De marinade was misschien wel de grootste klus. Het gerecht staat namelijk echt zo op tafel. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. In de tussentijd snijd je de gele paprika in blokjes en snipper de ui. Verhit wat extra vierge olijfolie (of kokosvet, wat je wilt) in een wok en bak de gemarineerde kippendijen rondom bruin (4 à 5 minuten per kant). Marinade die overblijft, kun je voor later bewaren (eventueel wat water toevoegen, zodat niet aanbakt en er lekker veel bakvocht overblijft).

Leg de gebraden dijen op een bord met folie eroverheen, zodat het warm blijft. Voeg vervolgens de ui en de paprika toe aan het bakvet en roerbak gedurende ongeveer 6 minuten. Doe op het laatst de overgebleven marinade erbij, zodat het lekker kan intrekken. Wanneer de paprika gaar genoeg is naar jouw smaak, doe je de spinazie erbij. Blijf roeren totdat de spinazie geslonken is, nog even op smaak maken met peper en (Himalaya)zout en klaar ben je! Alleen nog even de rijst, groenten en kippendijen over 2 borden verdelen en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts