Zucchetti met zalm en romige avocadosaus

Zucchetti met zalm en romige avocadosaus

Zucchetti (courgetti, oftewel, pasta van rauwe courgette) staat regelmatig op ons menu. Het is licht verteerbaar, snel, lekker èn supergezond. Perfect op drukke dagen en het is altijd weer leuk om te experimenteren met saus. Wij maakten hem deze keer met romige avocadosaus. Dubbelgezond dus! En ook nog eens heel eenvoudig.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 biologische courgette
  • 2 verse zalmfilets (à 130-150 gr)
  • 150 gr kastanje champignons
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 avocado's
  • Een handjevol munt (of basilicum)
  • 1 el pijnboompitten
  • Klein kopje (amandel)melk
  • Een halve limoen
  • 1 bosui
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kokosolie
  • Verse peper
  • Snuf zeezout

Voorbereiding

Begin met de voorbereiding. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en wat grove milde mosterd. Snijd de champignons en snipper de uit. Verwarm een tl kokosolie in een koekenpan, pers de knoflook en fruit even kort aan. Voeg de champignons en ui toe en bak op laag vuur bruin.

Bereiding saus 

Halveer in de tussentijd de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het in de blender, keukenmachine of bak voor staafmixer. Voeg de pijnboompitten, munt (geeft een hele specifieke frisse smaak. Houd je daar niet van, kies dan voor basilicum), olijfolie, de amandelmelk en het sap van de limoen toe. Maal er wat verse peper en een snufje zeezout overheen en mix het geheel tot een saus. Om te verdunnen kun je eventueel nog wat extra melk en olie toevoegen.

Bereiding zalm 

Smelt opnieuw een tl kokosvet in een koekenpan en bak de zalm in zo’n 2-3 minuten (een minuut of anderhalf per kant, afhankelijk van de dikte). Het is een kwestie van smaak, maar mijn voorkeur bij gegrilde zalm gaat uit naar een ietwat glazige kern. Blijft de vis lekker sappig!

Snijd nu met een juliennesnijder de courgette in spaghettislierten en verdeel over 2 borden. Warm de avocadosaus even op met de uien en champignons en schep over de zucchetti. Leg de zalm erop en maak af met wat verse bosui. Wat verse peper eroverheen en je kunt aan tafel.

Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts