Toast van zoete aardappel met kipfilet
💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.
Geroosterd brood of een cracker; het is prima te vervangen door een paar plakken geroosterde zoete aardappel. En misschien nog wel lekkerder ook!
Rijk aan voedingsstoffen (zoals vitamine A, vitamine C, kalium en vezels) en antioxidanten, biedt het lagere koolhydraten en een lagere glycemische index. De koolhydraten in zoete aardappelen hebben een lagere glycemische index dan veel soorten brood, wat betekent dat ze langzamer worden verteerd en geabsorbeerd. Dit kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabieler te houden. De natuurlijke zoetheid kan verlangens naar suiker bevredigen zonder toegevoegde suikers.
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1 grote zoete aardappel (zo rond mogelijk)
- 200 gr kipfilet (broodbeleg)
- 2 gekookte eieren
- Guacamole
- 0,5 komkommer
- 6 kerstomaatjes
- Olijfolie
- Paprikapoeder
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de eieren. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in plakken.
- Smeer de plakken in met olijfolie, paprikapoeder en peper & zout naar smaak. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten.
- Was en snijd de komkommer in plakken, was en halveer de kerstomaatjes, pel de eieren en snijd ze in kwarten. Verdeel alles over twee borden.
- Haal de zoete aardappel uit de oven. Besmeer ze lekker met guacamole en leg daarop de kipfilet. Strooi er nog wat paprikapoeder, peper en zout overheen en klaar ben je!
Zelf guacamole maken is heel eenvoudig met dit recept!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.