Geroosterd zoete aardappel brood

Geroosterd zoete aardappel "brood"

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Het vervangen van brood door een plak geroosterde zoete aardappel kan een bewuste en gezonde keuze zijn. Zoete aardappelen zijn van nature rijk aan voedingsstoffen en bieden verschillende voordelen voor de gezondheid:

 1. Voedingswaarde: Zoete aardappelen zijn een uitstekende bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C, kalium en vezels. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen bijdragen aan het bevorderen van een gezond immuunsysteem.
 2. Lager in koolhydraten én langzame koolhydraten: Als je koolhydraatinname wilt verminderen, zijn zoete aardappelen over het algemeen lager in totale koolhydraten in vergelijking met veel soorten brood.  De koolhydraten in zoete aardappelen hebben bovendien een lagere glycemische index dan veel soorten brood, wat betekent dat ze langzamer worden verteerd en geabsorbeerd. Dit kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabieler te houden.
 3. Vezelrijk: Zoete aardappelen bevatten vezels die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het behoud van een verzadigd gevoel, waardoor overmatig eten wordt voorkomen.
 4. Natuurlijke zoetheid: Zoete aardappelen hebben van nature een zoete smaak, wat kan helpen bij het bevredigen van verlangens naar zoetigheid zonder de toegevoegde suikers die vaak in veel bewerkte broodsoorten worden aangetroffen.

Dit heb je nodig..

 • 1 grote zoete aardappel
 • Olijfolie
 • Zout en peper naar smaak

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
 3. Leg de plakken op een bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Rooster de plakken zoete aardappel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en licht geroosterd.
 5. Haal de plakken uit de oven en gebruik ze als basis voor je favoriete beleg, zoals avocado, hummus, plakjes kip, ei of gegrilde groenten.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts