Home Made Pepernoten
Lekker bakken met de kids? Deze pepernoten zijn ideaal! Zonder rauw ei, dus je kunt gewoon lekker tussendoor van het deeg snoepen.
Ingrediënten (10 personen)
- 175 gr havermeel
- 6 gedroogde vijgen
- 60 gr kokosolie
- 5 el amandelmelk
- 3 el appelstroop
- 3 flinke theelepels koekkruiden
- 1,5 flinke theelepels kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zo lang tot er een deegbal ontstaat. Te korrelig? Voeg wat meer melk toe. Te plakkerig? Voeg wat meer meel toe. Proef tussendoor even of je vindt dat er genoeg koekkruiden en kaneel in het deeg zit.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze met je duim een beetje plat op de bakplaat. Leg de pepernoten iets uit elkaar, want ze worden nog wat groter wanneer je ze bakt.
Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna even afkoelen. Zet een kopje thee en geniet van je zelfgebakken pepernoten!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.