Zelfgemaakte Spelt Bagels

Zelfgemaakte Volkoren Speltbagels

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Bagels zijn heerlijk, zacht van binnen en knapperig van buiten, en deze zelfgemaakte volkoren speltbagels zijn geen uitzondering. Het gebruik van volkoren speltmeel voegt niet alleen een heerlijke nootachtige smaak toe, maar maakt ze ook een gezonde keuze. Volkoren speltmeel is rijk aan voedingsvezels, eiwitten en voedingsstoffen, wat bijdraagt aan een gezond dieet. Met dit recept kun je eenvoudig je eigen bagels maken, versierd met maanzaad en sesamzaad voor extra smaak en textuur. Dus, laten we aan de slag gaan en genieten van deze heerlijke en voedzame volkoren speltbagels.

Zelfgemaakte Volkoren Speltbagels

Ingrediënten:

 • 500 gram volkoren speltmeel
 • 300 milliliter lauwwarm water
 • 7 gram gedroogde gist
 • 15 gram suiker
 • Maanzaad
 • Sesamzaad

Bereidingswijze:

 1. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en kneed met de hand gedurende ongeveer tien minuten tot een soepel deeg is gevormd.
 2. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen, zodat het volume verdubbelt.
 3. Verdeel het gerezen deeg in 8 tot 10 gelijke stukken. Duw elk stukje iets plat en vorm het tot een bagel door een gat in het midden te maken met je vingers. Leg de bagels op bakpapier en laat ze nog een half uur rijzen.
 4. Breng een grote pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
 5. Kook de bagels in het kokende water gedurende ongeveer anderhalve minuut, waarbij je ze halverwege omdraait. Gebruik een schuimspaan om de bagels uit het water te halen en laat ze even uitlekken.
 6. Leg de voorgekookte bagels op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met maanzaad en/of sesamzaad voor extra smaak en knapperigheid.
 7. Bak de bagels vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat ze mooi goudbruin zijn en een hol geluid maken als je op de onderkant tikt.
 8. Laat de bagels afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Geniet van je zelfgemaakte volkoren speltbagels met maanzaad en sesamzaad! Ze zijn heerlijk als ontbijt of als een gezonde snack op elk moment van de dag.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. 


Oudere posts Nieuwe posts