Tonijnsteak met Knapperige Sesamkorst

Tonijnsteak met Knapperige Sesamkorst

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Deze heerlijke tonijnsteaks zijn een lust voor het oog en een feest voor je smaakpapillen. Met een knapperige korst van geroosterde sesamzaadjes en een perfect sappige binnenkant, zullen ze zeker indruk maken op je gasten bij een speciale gelegenheid of jezelf verwennen op een doordeweekse avond.

Deze sesamomhulde tonijnsteaks zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam. Tonijn is rijk aan eiwitten en essentiële omega-3 vetzuren, wat goed is voor je gezondheid en welzijn. Bovendien voegen de voedingswaarden van dit gerecht zich mooi samen. Elke sappige hap biedt een uitgebalanceerde dosis eiwitten, gezonde vetten en een vleugje exotische smaak dankzij de marinade van sojasaus en sesamolie.

Met slechts 30 minuten bereidingstijd van begin tot eind, is dit recept niet alleen smakelijk, maar ook snel en eenvoudig. Dus waar wacht je nog op?

Ingrediënten:

  • 2 tonijnsteaks (ongeveer 200-250 gram elk)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes (zwart of wit)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: vers limoensap en fijngehakte lente-uitjes voor garnering

Instructies:

  1. Begin met het marineren van de tonijnsteaks. In een ondiepe schaal, meng de sojasaus en sesamolie. Leg de tonijnsteaks in de marinade en draai ze om zodat ze goed bedekt zijn. Dek de schaal af en laat de tonijn 15-30 minuten in de koelkast marineren. Hoe langer je marineert, hoe sterker de smaak zal zijn.
  2. Terwijl de tonijn marineert, verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur en voeg je de sesamzaadjes toe. Rooster de sesamzaadjes ongeveer 2-3 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  3. Haal de tonijnsteaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten van de tonijnsteaks met zout en peper naar smaak.
  4. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de tonijnsteaks toe.
  5. Bak de tonijnsteaks 1-2 minuten aan elke kant voor medium-rare. Als je van je tonijn meer doorbakken houdt, bak je ze langer, maar zorg ervoor dat je de tonijn niet te gaar maakt, anders wordt hij droog.
  6. Haal de tonijnsteaks uit de pan en laat ze een minuutje rusten op een snijplank.
  7. Terwijl de tonijnsteaks rusten, dompel je beide zijden van elke steak in de geroosterde sesamzaadjes, zodat de korst goed blijft plakken.
  8. Snijd de tonijnsteaks in dunne plakjes en leg ze op een serveerschaal. Garneer met wat vers limoensap en fijngehakte lente-uitjes als je wilt.

Je tonijnsteak met sesamkorst is nu klaar om te serveren. Dit gerecht smaakt heerlijk met gestoomde groenten, rijst of een frisse salade. Geniet ervan!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. 


Oudere posts Nieuwe posts