Winterse boerenkoolsalade met avocado en ansjovis
Naast de traditionele stamppot boerenkool, kun je nog veel meer met boerenkool doen. Je kunt bijvoorbeeld een winterse boerenkoolsalade maken!
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 4 eieren
- 70 gr rauwe, gesneden boerenkool
- 10 kerstomaatjes (bio)
- 1 avocado
- Halve komkommer
- 1 limoen
- 1 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 4 ansjovisjes
- Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Kook de eieren in 6 à 7 minuten. Doe de gesneden boerenkool in een grote kom. Snijd de kerstomaatjes in kwarten, en de avocado en komkommer in stukjes. Doe dit bij de boerenkool in de kom.
Snijd een teentje knoflook en de ansjovisjes fijn. Maak een dressing van het limoensap, de mayonaise, de fijngesneden knoflook en ansjovisjes. Voeg naar smaak wat vers gemalen zwarte peper toe. Giet de dressing over de salade en schep even goed door.
Verdeel de salade over twee borden. Pel de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze bovenop de salade. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.