Watermeloengazpacho
Gazpacho is een Spaanse soep die koud (het liefst zo koud mogelijk!) gegeten wordt. De soep bestaat alleen uit groenten en kruiden, maar in deze variant zit ook watermeloen. Het is een erg lekkere variant, als je het ons vraagt!
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gr watermeloen
- 1/3 komkommer
- 1 rijpe tomaat
- 1 klein teentje knoflook (of een halve)
- 1 tl geconcentreerde tomatenpuree
- Sap van 1 limoen
- Snufje cayennepeper (naar smaak meer)
- Peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze
Snijd de watermeloen, komkommer en knoflook in stukjes. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadjes. Doe alles in de blender en voeg de tomatenpuree, limoensap, cayennepeper en peper en zout naar smaak toe.
Wees op voorhand een beetje matig met de cayennepeper, de gazpacho kan beter iets te mild zijn en later verder op smaak gebracht worden met bijvoorbeeld Tabasco, dan andersom.
Mix alle ingrediënten tot een soep en laat even goed koud worden in de koelkast. Hoe langer je ‘m in de koelkast laat staan, des te smakelijker ie wordt! Eet smakelijk!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.