Gezonde andijviestamppot met zoete aardappel
💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.
Op zoek naar een gezonde, smaakvolle twist op de klassieke stamppot? Zoek niet verder!
Deze heerlijke andijviestamppot met zoete aardappel biedt alle comfort en hartigheid van de traditionele stamppot, maar dan met een gezonde twist. Ontdek de natuurlijke zoetheid van zoete aardappel, boordevol vitamines en vezels, gecombineerd met de verfrissende knapperigheid van rauwe andijvie, boordevol antioxidanten en voedingsstoffen.
Dé perfecte manier om jezelf te trakteren op een smakelijke maaltijd die je energie geeft en je lichaam voedt.
Ingrediënten (4 personen)
- 8 zoete aardappelen
- 600 gr rauwe andijvie (fijngesneden)
- Pot zongedroogde tomaatjes
- 200 gr feta
- 250 gr magere spekreepjes
- Handje pijnboompitjes
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove stukken en breng ze vervolgens in een pan met water aan de kook. Wanneer je er met een vork makkelijk doorheen kan prikken, zijn ze gaar.
- Bak terwijl de zoete aardappelen op het vuur staan een handje pijnboompitjes in een pannetje totdat ze goudbruin zijn. Bak tegelijkertijd de spekjes in een pannetje totdat ze lekker knapperig zijn.
- Giet het water van de zoete aardappelen af, doe ze in een pan en stamp ze fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaat en de fetakaas in kleine stukjes.
- Voeg tot slot de gebakken spekjes, andijvie, fetakaas, zongedroogde tomaat en de pijnboompitjes aan de puree toe. Goed stampen en naar behoefte op smaak brengen met peper en zout.
- Eet smakelijk!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.