Tomatensoep met gehaktballetjes
Tomatensoep! Heerlijk als het koud is; een kom warme, dampende soep. Eet smakelijk alvast!
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 10 pomodori tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 gr rundergehakt mager
- 1 el sambal oelek
- 1 el oregano gedroogd
- 1 el basilicum gedroogd
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Mes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Pan
- Staafmixer
- Kommen
- Lepels
Bereidingswijze
Was de tomaten en snijd in vieren. Snijd de ui in ringen, pers de knoflook en kook samen met de tomaten in een klein laagje water met de bouillonblokjes. Kneed het gehakt in een kom, kruid met peper, zout en de sambal oelek en draai er kleine balletjes van. Pureer vervolgens de tomaten, ui en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa. Zet terug op laag vuur en kook de gehaktballetjes enkele minuten mee. Breng op smaak met de gedroogde oregano en basilicum, en eventueel wat extra peper.
Tip: Bereid een avond van tevoren alvast als lunch of vries een extra portie in voor later. Koud ook lekker als lunch mee naar je werk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.