Shakshuka Momentum Style

Shakshuka Momentum Style

Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten, maar waar het gerecht precies vandaan komt, weet eigenlijk niemand… De één zegt Tunesië en de ander Jemen, maar het is zeker dat het een bijzonder populair gerecht is in Noord-Afrikaanse en Arabische landen (o.a. Libanon, Marokko, Israel en Egypte). Hoe dan ook, het is heerlijk en in Nederland zouden veel meer mensen het moeten eten. Als diner, als lunch of als brunch op de Lazy Sunday, dit eiergerecht kan eigenlijk altijd!

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 tomaten
  • Halve gele paprika, in stukken
  • Halve groene paprika, in stukken
  • Halve rode paprika, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 el tomatenpuree
  • Halve el ras el hanout
  • 4 eieren
  • Verse koriander

Dit heb je nodig...

  • Snijplank
  • Mes
  • Knoflookpers
  • Eetlepel
  • Stoofpan met deksel
  • Twee borden

Bereidingswijze

Na het nodige snijwerk is de bereiding eigenlijk zo gepiept. Doe alle gesneden groenten en kruiden in een pan met deksel en stoof met 2 el tomatenpuree zo’n 10 tot 15 minuten. Maak na een kwartier kuiltjes in de hete saus en tik daar de eitjes in. Plaats de deksel terug op de pan en laat het geheel nog zo’n 5 minuten stoven. Verdeel de Shakshuka vervolgens over twee borden en garneer met wat verse koriander.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts