Salade met kalfsrosbief, komkommer, taugé en tomatensaus
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 180 gr kalfsrosbief, gesneden en gebraden
- 120 gr sla gemengd
- 1/2 komkommer
- 15 gr oregano gedroogd
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 4 trostomaten
- 2 tl balsamicoazijn rood
- 2 tl Worcestershiresaus
- Peper
- Zeezout
Dit heb je nodig...
- Dunschiller
- Kaasschaaf
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
- Pepermolen
- Snijplank
- Staafmixer
- Theelepel
Bereidingswijze
Snijd de tomaten, sjalotjes en knoflook in stukjes. Leg de ingrediënten in een ovenschaal en rooster ze een uur in de oven op 180 graden (om de saus een diepere smaak te geven). Pureer de tomaat en de overige ingrediënten en kook vervolgens in tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout, balsamicoazijn, Worcestershiresaus en de fijn gehakte oregano. Verdeel wat ijsbergsla over 2 borden en drapeer daar de plakken kalfsrosbief, komkommer (in slierten gesneden, met een dunschiller of kaasschaaf) overheen. Schep tot slot de saus er warm overheen.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.