Gegrilde rundertartaar met haricotssalade
Basic, gezond, Fase 1 proof en heel rijk aan smaak. Met dit recept heb je toch niet het gevoel dat je een dieet aan het volgen bent? En het staat ook nog eens in no-time op tafel. Ideaal op hectische dagen!
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 tartaartjes van 100 gr
- 100 gr champignons, in plakjes
- 350 gr haricots verts
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 2 grote tomaten
- 1 tl sambal oelek
Bereidingswijze
Kook de haricots verts zo’n 4-6 minuten (zeker niet langer!). Bak in de tussentijd de champignons en gesnipperde ui (eventueel met wat water) bruin. Schep regelmatig om om te voorkomen dat het te hard gaat. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes en bak deze kort aan met een teentje knoflook. Giet de haricots verts af en voeg toe aan de tomaat. Zet het vuur laag en voeg (indien nodig) een eetlepel water toe. Kruid de tartaartjes met wat verse peper en grill in 2 minuten aan beide kanten gaar. Doe er op het laatst naar smaak wat sambal bij (eventueel met beetje water). Laat de tartaartjes vervolgens een minuut rusten in aluminiumfolie en verdeel in de tussentijd de haricotssalade over 2 borden. Schep de champignons en ui ernaast en als laatst het tartaartje. Geen haute cuisine, wel gewoon heel lekker!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.