Poké Bowl met zalm
Een poké bowl, wat is dat eigenlijk? Traditioneel komt het uit Hawaii en wordt het gegeten door vissers. Zo kunnen de restjes vis gelijk dienen als gezonde maaltijd en is er geen verspilling. Wij vinden het heerlijk en zijn blij dat de poké bowl over is gewaaid uit Hawaii!
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gr verse zalmfilet (zonder huid), in kleine blokjes
- 2 lente-uitjes
- 1 el sojasaus of Tamari
- 1 el sesamolie
- Een grote wortel
- Een halve komkommer
- Een avocado
- 2 bospeentjes
- Een klein blikje maïs
- Een bakje wakame (zeewiersalade)
- Geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
Snijd de zalm in kleine blokjes en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Maak een marinade van de sojasaus, sesamolie en de lente-uitjes en meng de zalm met de marinade. Zet dit even afgedekt in de koelkast.
Rasp de wortel tot dunne slierten en snijd vervolgens de komkommer, bospeen en avocado in plakjes. Spoel de maïs af in een vergiet. Vul je mooiste kommen met de groenten, gemarineerde zalm en zeewiersalade. Heb je marinade over? Schenk deze dan over de poké bowls en strooi er tot slot de sesamzaadjes overheen.
Ben je toe aan wat meer koolhydraten, doe dan een beetje gekookte rijst onderin de kommen en maak de poké bowl daar op.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.