Kipfilet met soja en sambal, met een pittige taugé komkommersalade
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gr kipfilet
- 1 bakje taugé
- 1 komkommer
- 1 rode peper
- 2 el sojasaus suikervrij
- 2 el balsamicoazijn wit
- 1 el olijfolie
- 1 tl sambal oelek
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Dunschiller
- Eetlepel
- Kaasschaaf
- Kom
- Mes
- Oven
- Pepermolen
- Theelepel
Bereidingswijze
Wrijf de kipfilet in met sambal en een paar druppels olijfolie en gaar op 180 graden zo’n 15 minuten in de oven. Schil intussen de komkommer, snijd in dunne plakken (met een dunschiller of een kaasschaaf), hak de rode peper fijn en mix in een kom met de taugé. Meng de sojasaus, balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing, breng op smaak met peper en zout en besprenkel over de salade. Verdeel de kipfilets over 2 borden en serveer de salade er in een apart kommetje bij.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.