Kipfilet met soja en sambal, met een pittige taugé komkommersalade

Kipfilet met soja en sambal, met een pittige taugé komkommersalade

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gr kipfilet
  • 1 bakje taugé
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus suikervrij
  • 2 el balsamicoazijn wit
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sambal oelek
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig...

  • Dunschiller
  • Eetlepel
  • Kaasschaaf
  • Kom
  • Mes
  • Oven
  • Pepermolen
  • Theelepel

Bereidingswijze

Wrijf de kipfilet in met sambal en een paar druppels olijfolie en gaar op 180 graden zo’n 15 minuten in de oven. Schil intussen de komkommer, snijd in dunne plakken (met een dunschiller of een kaasschaaf), hak de rode peper fijn en mix in een kom met de taugé. Meng de sojasaus, balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing, breng op smaak met peper en zout en besprenkel over de salade. Verdeel de kipfilets over 2 borden en serveer de salade er in een apart kommetje bij.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts