Pindakaas met stukjes pinda

Pure pindakaas met crunchy stukjes pinda

Deze huisgemaakte pindakaas (zonder palmolie, zoutarm, zonder stabilisatoren en zonder suiker) is een ware traktatie: lekker smeuïg en populair bij jong en oud! Rijk aan vezels en volledig natuurlijk. De perfecte aanvulling op jouw boterham, maar ook een fantastische basis voor creatieve gerechten in de keuken. 

Met dit recept heb je binnen no-time een potje zelfgemaakte pindakaas om op je boterham of boekweitwafel te smeren. Of om over je yoghurtje of havermout te scheppen in de ochtend!

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram pinda's (gebrande ongezouten pinda's of - bij voorkeur - ongebrande pinda's)
  • 1 el kokosolie
  • Optioneel: een snufje zeezout (3/4 tl)
  • Optioneel: je favoriete combinatiesmaak, zoals sambal of hagelslag

Zo maak je het:

Stap 1: De pinda's

De ideale basis voor een heerlijke pindakaas zijn ongebrande pinda's. Vraag hiernaar bij een notenspeciaalzaak.

Stap 2: Pinda's roosteren

Verwarm de ongebrande pinda's gedurende ongeveer 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven op een vlakke bakplaat. Pas de baktijd aan naar jouw smaak, afhankelijk van hoe donker je de pinda's geroosterd wilt hebben.

Als je al gebrande pinda's hebt, brand ze dan nog 5 minuten na op dezelfde temperatuur voor een intensere smaak.

Stap 3: Het malen / blenden

Als je een vijzel hebt, kun je de pinda's volledig malen voor een super gladde pindakaas. Gebruik je een blender of keukenmachine, voeg dan eerst de olie en eventueel het zout toe, gevolgd door de pinda's in kleine hoeveelheden.

Maal de pinda's tot je een volledig egale massa krijgt; dit duurt ongeveer 7 minuten in de blender of keukenmachine.

Stap 4: Het mengen

Dit is het moment om extra ingrediënten toe te voegen als je dat lekker vindt. Wees voorzichtig, want te veel ingrediënten kunnen de smaak verstoren.

Probeer verschillende combinaties uit en ontdek jouw favoriet.

Stap 5: Houdbaarheid

Zelfgemaakte pindakaas heeft een kortere houdbaarheid dan de commerciële variant. Bewaar het in een goed afsluitbare pot en consumeer het binnen ongeveer een maand voor de beste smaak. Wil je het langer bewaren, zet het dan in de koelkast om de levensduur met ongeveer een week te verlengen.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts