Havermoutpap met frambozen

Havermoutpap met frambozen

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (1 persoon)

  1. Kopje havermout
  2. Theelepel kaneel
  3. Handje frambozen
  4. Walnoten
  5. Amandelen

Dit heb je nodig...

  • Pan
  • Mesje
  • Snijplank

Bereidingswijze

Laat de havermout een nachtje wellen (niet noodzakelijk) in koud water zodat je het ‘s ochtends minder lang hoeft te koken en de havermoutpap toch makkelijk te verteren is. Doe een kopje havermout (meer of minder naar energiebehoefte) samen met 2 kopjes koud water in een pannetje. Dek het pannetje af met een deksel of vershoudfolie en zet het in de koelkast. Haal ‘s ochtends het pannetje uit de koelkast en zet het op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe doorroeren en blijf in de buurt want het brandt zo aan. Doe de havermout in een kommetje en roer er naar wens een theelepel kaneel doorheen. Garneer de havermoutpap met frambozen. Strooi eventueel nog wat walnoten en amandelen erover en eet smakelijk! Je kunt de havermout ook klaarmaken met amandelmelk in plaats van water en je kunt eindeloos variëren met fruit. Dit is bijvoorbeeld ook erg lekker met plakjes banaan, blauwe bessen, aardbeien, of mango. Wees creatief! 

Waar verkrijgbaar? 

Havermout en amandelmelk zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, EkoPlaza’s en AH. Koop van de amandelmelk liever wel de varianten zonder suiker/zoetstoffen. Deze alternatieve melk is ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie (let op: drink geen amandelmelk als je een notenallergie hebt).

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.Oudere posts Nieuwe posts