Groene salade met kikkererwten, linzen en avocado
Een heerlijke groene salade met kikkererwten, linzen, avocado, tomaatjes, haricot verts, pistachenoten, tuinkers en balsamico dressing.
Bereidingstijd
- 15 minuten
Ingrediënten (3 personen)
- 150 gr kikkererwten uit pot
- 150 gr linzen uit pot (of evt. blik)
- 100 gr haricots verts
- 1 avocado
- 50 gr rucola sla
- 1/2 bakje tuinkers
- 10 cherrytomaatjes
- 2 el pistachenoten
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
Dit heb je nodig...
- Snijplank
- Kom
- Schaar
- Mes
Bereidingswijze
Verdeel de rucola sla over drie borden en leg de linzen in het midden. Snijd per persoon een halve avocado in blokjes en snijd de tomaatjes door midden. Kook de haricots verts kort. Verdeel de avocado, haricots verts, kikkererwten, tomaatjes en pistache noten over de salade. Knip de tuinkers kort en verdeel over de salades. Maak een dressing van de balsamico, olijfolie en mosterd en besprenkel de salades hiermee. Geniet!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.