Griekse lasagne (vegetarisch)
Bereidingstijd
- 45 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 100 gr lasagnebladen
- 250 ml Griekse yoghurt
- 125 gr geitenkaas
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl tijm
- Halve tl rozemarijn
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
Dit heb je nodig...
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Snijd aubergine en courgette in de lengte in plakken, bestrijk ze met olijfolie en grill of bak ze om en om goudbruin in een koekenpan. Snijd de tomaten in schijfjes en de geitenkaas in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet intussen een ovenschaal in met olijfolie. Vul de bodem van de schaal met een laagje courgette, tomaten en aubergine. Kruid het laagje met een beetje rozemarijn, tijm, oregano, peper en zout. Verdeel hier wat blokjes geitenkaas overheen en leg daar een laag lasagnebladen op. Strijk hier een dun laagje yoghurt overheen en herhaal dit tot je door de ingrediënten heen bent. Schenk de overgebleven yoghurt over het geheel en plaats de schaal in de oven. Bak gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is en klaar is je Griekse lasagne. Wij hebben ‘m getest en geloof ons: hij is heerlijk…
Eet smakelijk!
Bron: www.wessalicious.com
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.