Gele courgette frittata met tomaat
Tip voor het avondeten: frittata met gele courgette (groen kan uiteraard ook) en tomaat. Je kunt er bosuitjes aan toevoegen of, zoals wij hebben gedaan, wat spinazie, tijm en peterselie. Maar ook heerlijk met bijvoorbeeld wat salie. De keuze is reuze! Simpel en zo klaar.
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (1 persoon)
- 3 eieren
- 1 gele courgette
- 1 teentje knoflook
- 2 à 3 tomaten
- 1 handvol spinazie
- Aantal takjes tijm (naar smaak)
- Peterselie voor de garnering (naar smaak)
- Peper & zout
Bereidingswijze
Klop één heel ei en twee eiwitten in een kom los met peper en zout naar smaak. Snijd dunne reepjes van de courgette met een mandoline of spiraalsnijder. Snijd de knoflook en bosuitjes in kleine stukjes en de tomaten in dunne plakjes. Bak de knoflook kort in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag en voeg hier de courgette reepjes aan toe. Bak twee à drie minuten. Voeg de spinazie toe en giet, wanneer de spinazie is geslonken, de losgeklopte eieren er overheen. Bedek met de schijfjes tomaat en evt. wat takjes tijm. Zet het vuur laag en een deksel op de pan tot de frittata gaar is. Laat de frittata op een bord glijden en garneer met peterselie.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.