Doperwtensoep met munt en crème fraîche
Een heerlijk soepje, zowel warm als koud. Ook lekker met wat Hollandse garnalen.
Ingrediënten (4 personen)
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
400 gram bevroren erwten
-
500 ml water
-
1 blokje groentebouillon
-
handvol muntblaadjes
-
beetje dille
-
crème fraîche
-
eventueel: Hollandse garnalen
-
eventueel: slagroom
Bereiding doperwtensoep met munt en crème fraîche
1. Fruit een ui met 2 teentjes knoflook in wat olie of boter.
2. Voeg 400 gram bevroren erwten, 500 ml water, 1 groente bouillonblokje, 5 blaadjes munt toe en een beetje dille.
3. Kook dit kort (van te lang koken wordt de soep donkergroen van kleur) en pureer het geheel.
4. Voeg een lepeltje crème fraîche toe en wat dille en blaadjes munt ter garnering.
5. Wanneer je dit koud eet, kun je een scheutje ijskoude slagroom toevoegen en pureren; je krijgt dan een prachtige schuimlaag.
Bon appetit!