Chia energiereep
Dit heerlijke en gezonde tussendoortje helpt je door de taaie momentjes, omdat het boordevol energie zit en ook nog eens gezond is!
Bereidingstijd
- 15 minuten + 2 uur
Ingrediënten (10 personen)
- 125 gr chiazaadjes
- 150 gr kokosrasp
- 50 gr noten (walnoot, hazelnoot, macadamianoot…)
- 10 gedroogde vijgen/dadels
- 4 volle eetlepels kokosolie
- 2 el agavesiroop of honing
- 2 tl natuurlijk vanille-extract
Dit heb je nodig...
- Keukenmachine
- Snijplank
- Mes
- Schaal of cakevorm
- Aluminiumfolie
Voorbereiding chia energiereep
Om de chia energiereep te maken begin je allereerst met het vermalen van de vijgen/dadels in een keukenmachine. Vervolgens voeg je de kokosrasp, de noten, de chiazaadjes, de kokosolie, de honing/agavesiroop en tot slot het vanille-extract toe. Maak daarna de kokosolie iets warm totdat deze smelt en het geheel beter blijft plakken.
Doe wat bakpapier in een schaal. Het beste is om een vierkante schaal te gebruiken in verband met de uiteindelijke vorm. Zo laat het zich makkelijk delen. Het mengsel kan nu in de schaal. Druk stevig aan, zodat uiteindelijk een mooie reep ontstaat. Zet de schaal daarna in de koelkast zodat de energiereep mooi stevig wordt.
Afmaken chia energiereep
Na ongeveer 2 uur kun je de schaal uit de koelkast halen en snijd je deze vervolgens in mooie repen. De ingrediënten zijn voldoende voor ongeveer 20 repen. Wikkel tenslotte de repen in aluminiumfolie en leg ze in een broodtrommeltje of andere luchtdichte verpakking.
Klaar is je zelfgemaakte Chia energiereep: een ECHT gezond tussendoortje, voor het stillen van de lekkere trek!
Bron: www.supervoedinginformatie.com
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.