Caesar salade met krokante kip, gekookt ei en ansjovis
Caesar salad, een klassieker! Iedereen heeft zo zijn eigen manier van het maken van deze heerlijke salade, maar die van ons is toch echt de lekkerste! 🙂
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gr kipfilet
- 1/2 krop Romeinse sla
- 3 eieren
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 1 el paneermeel
- 2 el yoghurt biologisch
- 1/2 citroen
- 4 el olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in plakjes. Klop vervolgens in een diep bord 1 ei los met zout en versgemalen peper. Haal de plakjes kip door het ei en wentel daarna door het paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kip om en om in circa 5 minuten knapperig. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal, meng de knoflook (geperst) en yoghurt erdoorheen, knijp de citroen uit en meng met een garde tot een dressing. Snijd de sla in repen en mix met de dressing. Leg de plakjes kip, de gekookte eieren (in partjes) en de rest van de ansjovisfilets erboven op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.