Bleekselderij met Yoghurtdip

Bleekselderij met Yoghurtdip 

 

Ontdek een verrassende en smaakvolle traktatie met deze eenvoudige en verfrissende snack - gevulde bleekselderij met een keuze tussen zelfgemaakte yoghurtdip en/of hummus. Perfect voor een feestje, als bijgerecht, of gewoon als een lichte en gezonde snack. De knapperige bleekselderij vormt de perfecte basis voor de romige yoghurtdip met een vleugje pit van chilivlokken, terwijl de hummus een hartige en smaakvolle twist toevoegt. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je deze hapklare lekkernijen bereidt en deel ze met vrienden en familie.

Ingrediënten:

  • 1 bosje bleekselderij
  • 1 kopje Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilivlokken
  • Hummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor garnering

Instructies:

1. Bereid de bleekselderij voor:
- Was de bleekselderij grondig en snijd de stengels van het bosje. Snijd elke bleekselderijstengel doormidden, zodat je twee lange helften hebt.

2. Maak de zelfgemaakte yoghurtdip:
- Meng Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, olijfolie en citroensap in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Roer goed door elkaar.

3. Vul de bleekselderij met yoghurtdip:
- Knijp de zelfgemaakte yoghurtdip uit de knijpzak in de opening van elke bleekselderijhelft. Gebruik een lepel om de dip gelijkmatig over de bleekselderij te verdelen.

4. Vul de bleekselderij met hummus:
- Als alternatief kun je de bleekselderij ook vullen met hummus. Spreid de hummus gelijkmatig uit over de bleekselderij.

5. Garneer met chilivlokken:
- Strooi chilivlokken over de gevulde bleekselderij of hummus. Pas de hoeveelheid aan naar jouw smaakvoorkeur. Als je van pittig houdt, voeg dan wat extra toe.

6. Garneer met verse kruiden (optioneel):
- Voeg fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe als garnering.

7. Serveren:
- Plaats de gevulde bleekselderij op een serveerschaal en serveer direct. Het is een heerlijk verfrissend en pittig hapje dat perfect is als lichte snack of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een zomerse barbecue.
Geniet van je gevulde bleekselderij met zelfgemaakte yoghurtdip en chilivlokken, of hummus!

Oudere posts Nieuwe posts