Tomaat sinaasappel dressing
Heerlijke dressing voor zo’n 6 grote salades. Maak je dus gewoon vooruit en doe je vervolgens in een glazen pot of fles in de koelkast (gebruikte waterfles bijvoorbeeld?). Superlekker en zo gemaakt. Ideaal tijdens Momentum Fase 1, maar zeker ook daarna.
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (20 personen)
- 4 bio tomaten, gehalveerd zonder zaadjes
- 2 tenen knoflook
- 2 sinaasappels, uitgeperst
- 2 tl mosterd (dijon)
- 2 el witte wijnazijn
- Snuf Himalayazout
- Evt. paar druppels Stevia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de tenen knoflook, snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadjes eruit. Leg de tomaten en de tenen knoflook met de snijkant naar boven op een bakplaat bedekt met bakpapier. Plaats vervolgens zo’n 10 tot 15 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn. Ontvel daarna de tomaten (pas op, heet!) en doe de tomaten en de knoflook samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine. Staafmixer kan natuurlijk ook! Meng het geheel tot een dressing en bewaar in een glazen pot of fles in de koelkast. Ongeveer een week houdbaar. Heerlijk over een groene salade, maar ook bijvoorbeeld bij rosbief of carpaccio!
ENJOY!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.