Supersnelle gamba's met wokgroenten

Supersnelle gamba's met wokgroenten

  Sneller dan snel, deze gamba’s met gewokte groenten. Het excuus ‘geen tijd om te koken’ gaat bij deze officieel niet meer op!

  Bereidingstijd

  • 20 minuten

  Ingrediënten (2 personen) 

  • 200 gr gepelde gamba's
  • 0,5 rode peper
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 3 el Tamarinde sojasaus
  • 400 gr wokgroenten (bijv. broccoli, paksoi, haricot verts, rode ui, spitskool, taugé)
  • 0,5 limoen

  Bereidingswijze

  Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Maak een marinade van de Tamarinde sojasaus, rode peper en knoflook. Voeg de gepelde gamba’s toe en marineer minimaal 30 minuten, maar iets korter mag ook als je trek hebt. Marineer ze dan zo lang je de groenten aan het snijden bent. Snijd de gekozen wok groenten hapklaar, of maak het jezelf nog makkelijker: kies voor voorgesneden (biologische!) wokgroenten.

  Verhit een wokpan. Voeg de wokgroenten (m.u.v. taugé) toe en roerbak circa 4 minuten. Voeg eventueel een beetje water toe tijdens het wokken als het iets te hard gaat. Doe de gemarineerde garnalen inclusief de resterende marinade bij de wokgroenten en wok tot de garnalen bijna gaar zijn. Doe de taugé en het sap van de limoen erbij, roerbak het geheel nog 2 minuten. Verdeel warm over twee borden en klaar = Kees… Eet smakelijk!

  Afslanken en lekker eten met Momentum

  Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

   


  Oudere posts Nieuwe posts