Runderbouillon met spitskool, knolselderij en prei
Dit receptje maken wij graag op een koude winteravond. Runderbouillon is ook zeer geschikt om in te vriezen als je wat meer maakt!
Bereidingstijd
- 3 uur bereidingstijd
Ingrediënten (4 personen)
- 2 l water
- Een pond in stukjes/reepjes gesneden rundvlees (of runderpoulet)
- Een kwart van een knolselderij in blokjes gesneden
- Twee in stukjes gesneden preistengels
- Zout en peper
- 1 gedroogd chilipepertje
Dit heb je nodig...
- Pan
- Schuimspaan
- Mes
- Snijplank
Bereidingswijze
Breng het water met het vlees aan de kook. Draai vervolgens de warmte terug. Als het goed is, ontwikkelt er zich wit/bruin schuim (gestold vleesnat) aan de oppervlakte. Niet roeren, maar dit schuim eraf scheppen met een schuimspaan.
Voeg daarna de in blokje gesneden knolselderij* en de prei toe met wat zout en het pepertje. Laat dit 2 en half uur zachtjes trekken. Dit kun je ook met een pond kipfilet doen; dat is in een half uur tot drie kwartier klaar.
Serveren
Leg tenslotte sla of spitskool op de soepborden en giet daar de hete bouillon met de stukjes vlees en groenten overheen. Garneren met bieslook of peterselie.
*Snijd de blokjes selderij niet te klein, anders koken ze kapot
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.