Rijkgevulde groentesoep met gehaktballetjes
Bereidingstijd
- 15 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 runderbouillonblokje
- 250 gr rundergehakt mager
- 1 ui
- 140 gr wortelen
- 10 roosjes broccoli
- 3 stengels bleekselderij
- 150 gr taugé
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap
- 1 el olijfolie
- 1 tl sambal
- 1 tl peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Knoflookpers
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Theelepel
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water aan de kook met de bouillonblokjes. Snijd de groenten fijn, de ui in ringen, pers de knoflook en voeg alles toe aan de bouillon. Mix de gehaktballetjes met de ketjap en breng op smaak met kruiden. Draai kleine balletjes en voeg toe aan de soep. Let op; voeg de gehaktballetjes pas op het laatst toe om te voorkomen dat ze droog worden. Breng op smaak met peper, zout, een el olijfolie en een tl sambal. Voeg pas vlak voor het serveren de taugé toe aan de groentesoep.
Tip: Maak een grote pan klaar en vries in voor een dag dat je minder tijd hebt om je lunch te bereiden.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.