Quinoasalade met gegrilde groenten en amandelen
Soms klopt een recept gewoon van a tot z. Op zoek naar inspiratie liepen we tegen dit gerechtje aan en nieuwsgierig (en hongerig!) gingen we aan de slag. We hadden al hoge verwachtingen van dit gerecht, maar nóg waren we blij verrast. Wat fijn toch, dat supergezond, zo superlekker kan zijn. Deze salade is een bron van magnesium, ijzer, eiwitten en vitamine B12. Dus pik in je winst! 😉
Bereidingstijd
- 20 Minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 300 gr quinoa
- 1 avocado
- 150 gr amandelen
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 4 lente-uien
- 2 takjes muntblad
- 1 takje koriander
- 4 el rozijnen
- 1 el kaneel
- Olijfolie
- Peper, zout
Bereidingswijze
Snijd de aubergine en courgette in plakken en grill in enkele minuten aan beide kanten bruin. Doe vervolgens in een schaal, besprenkel met olijfolie en zet apart. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar – nu komt het – doe een eetlepel kaneel in het water. Echt doen! Laat afkoelen, pers een halve citroen uit, mix deze met olijfolie en roer dit door de quinoa. Vervolgens voeg je de gehakte muntbladeren, helft van de koriander, en de rozijnen toe, en hussel je alles door elkaar. Tot slot snijd je de avocado in kleine blokjes en snijd je de amandelen door de helft. Verdeel de quinoa over 2 borden en garneer af met de avocado, overgebleven munt, koriander en strooi de amandelen erover heen. Geloof ons, echt een aanrader. Oh ja, en als je dit recept aanhoudt voor 2 personen, houd je er vast en zeker nog een lunch voor de volgende dag aan over.
Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.