Quinoa pap met amandelmelk
Een lekker èn makkelijk recept voor mensen die houden van pap, maar liever geen gewone melk gebruiken óf een gluten allergie hebben. Uiteraard kun je dit recept wel met gewone melk maken, maar dan zal het anders smaken. Door de pistachenoten en amandelen krijg je meteen veel mineralen en vitaminen binnen, waaronder vitamine B1, calcium, magnesium, ijzer en zink. Daarnaast bevat quinoa veel essentiële aminozuren. Al met al een lekker en voedzaam begin van je dag!
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- ½ l amandelmelk
- 100 gr quinoa
- 1 el pistache noten
- 1 el amandelen onbewerkt
- 1 appel
- 1/2 el kaneel
Dit heb je nodig...
- Mes
- Pan
- Snijplank
Bereidingswijze
Hak de pistache noten en amandelen fijn en snijd de appel in kleine stukjes. Houd dit apart. Verwarm nu de amandelmelk, quinoa, en kaneel in een pan voor 2 tot 3 minuten, totdat de pap zacht en glad is. Verdeel de pap in 2 kommen en voeg de nootjes en appel toe. Je kunt de pap eventueel wat zoeter maken met een beetje honing of geraspte kokosnoot.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.