Low Carb Spaghetti Bolognese à la Momentum

Low Carb Spaghetti Bolognese à la Momentum

Spaghetti bolognese in Momentum Fase 1? Ja hoor, dat kan met Raw Superfood pasta. Goed voor je cholesterol èn 100% natuurlijk. Het is bovendien vrij van E-Nummers, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, koolhydraten, granen, gluten, vet, en suiker. En ook niet onbelangrijk: RawPasta bevat maar 6 Kcal per 100 gram, in plaats van de 390 Kcal per 100 gram die een ‘normale pasta’ rijk is.

Waar het om gaat in dit gerecht is de saus. Want, Raw Spaghetti smaakt natuurlijk niet 1 op 1 hetzelfde als verse pasta. De smaak is neutraal, maar met een goede saus is het net of je normale pasta eet. Het voelt als zondigen, maar dat is het niet. De saus is simpel, maar rijk aan smaak. Zoals het een bolognesesaus betaamt. Alleen is dit de snelle variant.

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 zakjes RawPasta Spaghetti (Cleanfoods)
  • 500 gr (pomodori)tomaten, in blokjes gesneden (met vruchtvlees)
  • 500 gr mager rundergehakt van de slager
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gr champignons, gehalveerd en in plakjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Scheut tamarindesaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • Verse basilicumblaadjes
  • Peper, zout

Bereiding Momentum Fase 1 Bolognese saus

Zet een (gietijzeren) braadpan op hoog vuur, en bak de uien en champignons even kort aan. Blijf goed omscheppen zodat het niet aankoekt, en voeg af en toe een beetje water toe. Bestrooi met wat paprikapoeder. Zet het vuur lager en voeg de gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot de tomaten zacht zijn en voeg vervolgens het gehakt toe. Goed blijven omscheppen! Als de tomaten bijna tot een saus zijn opgelost, voeg je tomatenpuree toe. Heerlijk voor een volle smaak én stevige bite. Je wilt immers wel echt een saus. Laat 10 minuten pruttelen, terwijl je af en toe door de pan roert. Giet waar nodig af en toe een klein scheutje water bij. De sambal oelek voegen we toe, omdat we van pittig houden, maar dat is natuurlijk wel een kwestie van smaak. Doe dus niet de volle 2 tl in 1 keer door de saus, maar begin met 1. Hetzelfde geldt voor de zoute tamarindesaus en oregano. Laat het geheel nog even staan, en breng op smaak met wat extra peper en zout.

Tip: Ook heel lekker èn heel gezond is bleekselderij in halve maantjes meekoken. Doe dit vanaf het begin, zodat ze lekker zacht zijn.

Bereiding RawPasta Spaghetti

De saus staat klaar, nu de pasta nog. Dat kán niet simpeler. Het is RawPasta, dus ht hoeft niet verwarmd te worden. Alleen even goed afspoelen en daarna door de saus roeren, zodat de pasta meewarmt met de saus.

Verdeel vervolgens over 4 borden, garneer af met verse basilicumblaadjes en serveren maar.

Enjoy!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts