Gevulde portobello's

Gevulde portobello's

Is het nou portobello’s of portabella’s? Het schijnt dat beide juist zijn, maar dat het één een verbastering is van het andere. Hoe dan ook, het is een grote paddenstoel die heerlijk is om te vullen!

Bereidingstijd

  • 35 minuten

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 portobello's
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • Sap van 1 limoen
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Veeg de portobello’s schoon en snijd het steeltje uit het midden, zodat de portobello’s een soort kuipje worden. Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de portobello’s zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de portobello’s een beetje verschrompelen en wat vocht gaan verliezen, zijn ze klaar.

Maak ondertussen de bloemkoolcouscous. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot korrels. Snijd de knoflook en de bosuitjes in stukjes en hak de verse kruiden fijn. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de knoflook tot het begint te geuren. Voeg de bloemkoolcouscous, de bosuitjes en het limoensap toe, en bak de couscous zo’n zeven minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe goed om! Voeg de verse kruiden en peper en zout naar smaak toe.

Haal de portobello’s uit de oven en schep de bloemkoolcouscous erin. Zet de portobello’s nog vijf à 10 minuten terug in de oven. Serveer de gevulde portobello’s op een bord met een vers blaadje basilicum er bovenop. Eet smakelijk!

PS.: Als je in Fase 2 zit, kun je de portobello’s afwerken met een paar stukjes geitenkaas en wat walnoten voordat je ze terug in de oven zet.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts