Gevulde paprika met pittig gehakt

Gevulde paprika met pittig gehakt

Paprika, gezond en lekker! En uitstekend voor Fase 1. Dit voelt toch niet als een dieet?

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2-3 el fijngesneden peterselie
  • 1 el sambal oelek
  • Zout en peper

Dit heb je nodig...

  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Gevulde paprika met pittig gehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar. Neem de pan van het vuur. Roer de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open. Lekker met een groene salade. Tip: Voeg ook eens champignons aan het gehakt toe!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts