Gegrilde kabeljauw met ratatouille, haricots verts en knolselderijpuree

Gegrilde kabeljauw met ratatouille, haricots verts en knolselderijpuree

    Toegegeven, dit gerecht kost wat tijd, maar als die hebt én je houdt van koken, is het de moeite dubbel en dwars waard! De knolselderij is het meeste werk, maar is dan ook een waardige vervanger van aardappelen. 

    Bereidingstijd

    • 50 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 200 gr kabeljauw
    • 1 knolselderij
    • 250 gr haricots verts, gedopt
    • 1 lente-ui, in ringetjes
    • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
    • 100 gr (mix van gekleurde) cherrytomaten, in kleine blokjes
    • 1 teen knoflook
    • 1 kleine citroen
    • Takje rozemarijn
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout

    Dit heb je nodig...

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Aluminiumfolie
    • Schilmes
    • Staafmixer

    Bereidingswijze

    Schil de knolselderij, maak goed schoon en snijd in blokjes. Doe ze vervolgens in een pan kokend water en kook totdat je ze met de vork kunt doorprikken. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Leg de kabeljauw in aluminiumfolie, in een ovenschaal, en besprenkel met het sap van een halve citroen. Kruid de vis met verse peper, zout en rozemarijn en leg er 2 plakjes citroen bovenop. Voeg de rode ui en lente-ui toe, en zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven. Voeg de laatste 4 minuten de cherrytomaten toe. Als de knolselderij zacht genoeg is, giet je het af en pureer je het tot een gladde massa met de staafmixer. Pers er vervolgens een teentje verse knoflook doorheen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet weg met een gesloten deksel.

    Zet in de tussentijd de haricots verts op en kook beetgaar. Giet af, breng op smaak met een snufje zout en wat nootmuskaat, en verdeel het over 2 borden. Doe hetzelfde met de helft van de gepureerde knolselderij. De andere helft bewaar je voor een volgende maaltijd; wel zo makkelijk! Haal de visschotel uit de oven, verdeel over de borden, schep de ratatouille eroverheen en voilà; je hebt een topgerecht op tafel! Kleurrijk, supergezond, 100% fase 1 proof en bovenal ontzettend smaakvol. Eet smakelijk!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts