Gegrilde gamba's met een frisse salsa van tomaat, rode ui, komkommer en munt

Gegrilde gamba's met een frisse salsa van tomaat, rode ui, komkommer en munt

    Bereidingstijd

    • 15 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 200 gr gamba's
    • 1 rode ui
    • 4 trostomaten
    • 1/2 komkommer
    • 1 limoen
    • Paar takjes munt vers
    • 1 teen knoflook
    • 1 rode peper

    Dit heb je nodig...

    • Grillpan
    • Knoflookpers
    • Mes
    • Snijplank
    • Spatel

    Bereidingswijze

    Snijd de tomaten, rode, ui en komkommer in kleine stukjes, en besprenkel met het sap van een halve limoen. Hak de munt en voeg toe aan de salsa. Pers vervolgens de knoflook, hak de rode peper fijn, en gril 30 seconden op hoog vuur (bijvoorbeeld een BBQ plaat). Voeg na 30 seconden de gamba’s toe en bak nog 3 tot 5 minuten tot de garnalen felroze kleuren. Verdeel de gamba’s met de salsa over twee borden en garneer met partjes van de resterende halve limoen en een paar blaadjes munt.

    Heerlijk op de BBQ en zo klaar! In de grillpan kan natuurlijk altijd…

    Eet smakelijk!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts