Gebakken schol met tomaat en olijven
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gr scholfilet
- 2 eetlepels bloem
- Peper, versgemalen
- ½ tl paprikapoeder
- 2 el (olijf)olie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el balsamicoazijn of rode wijnazijn
- 100 ml gezeefde tomaten (pakje)
- 25 gr groene olijven met piment of zonder pit, gehalveerd
- 25 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 1 el groene of rode pesto
Dit heb je nodig...
- Mengkom
- Koekenpan
Bereidingswijze
Meng de bloem met peper, zout en paprikapoeder en haal de scholfilets hierdoor. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Blus af met azijn en roer de gezeefde tomaten, olijven en pesto erdoor. Verwarm even en zet de saus apart. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 5 minuten. Verdeel een laagje saus over 4 borden en leg daarop de scholfilets. Lekker met (volkoren) pasta en komkommersalade.
Bron: visrecepten.nl m.b.t. schol
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.