Crispy Bloemkoolwings met Harissa en Frisse Yoghurtdip

Crispy Bloemkoolwings met Harissa en Frisse Yoghurtdip

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Voor dit heerlijke gerecht maken we bloemkoolroosjes op smaak gebracht met een pittige harissa-marinade en bakken ze knapperig in de oven. Als tegenhanger van de pittige smaak serveren we een verfrissende yoghurtdip. Dit recept is perfect als amuse of bijgerecht voor een gezellige maaltijd.

Ingrediënten:

Voor de Bloemkool 'Wings':

  • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels harissa-pasta (pas de hoeveelheid aan naar jouw gewenste pittigheidsniveau)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de Yoghurtdip:

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Optioneel:

  • Sesamzaadjes en extra peterselie voor garnering

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200°C (of de airfryer op 180°C).
  • In een grote kom combineer je de olijfolie, harissa-pasta, fijngehakte knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder, zout en zwarte peper. Roer alles goed door elkaar totdat je een gladde marinade krijgt.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de kom met de harissa-marinade. Zorg ervoor dat alle roosjes goed bedekt zijn met de marinade.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de gemarineerde bloemkoolroosjes gelijkmatig over de bakplaat.
  • Bak de bloemkoolroosjes in de voorverwarmde oven (of airfryer) gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd kun je de bloemkoolroosjes even omschudden voor een gelijkmatige garing.
  • Terwijl de bloemkoolroosjes in de oven staan, kun je de yoghurtdip bereiden. Meng de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte peterselie en geperste knoflook in een kom. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Serveer de bloemkool 'wings' op een schaal met de frisse yoghurtdip aan de zijkant.
  • Optioneel kun je de 'wings' bestrooien met wat sesamzaadjes en extra gehakte peterselie voor een mooie presentatie.

Geniet van deze heerlijke bloemkool harissa 'wings' met een frisse yoghurtdip als smaakvolle, knapperige en pittige amuse of bijgerecht!

Afslanken met het Momentum Lifestyle Programma

Momentum is een effectief programma waarmee je op gezonde wijze gewicht verliest en misschien nog wel belangrijker: leert om je streefgewicht te behouden. Het Momentum Lifestyle Programma is een totaalpakket met een 3-fasenplan, dieetoverzicht, boodschappenlijstjes en 100% natuurlijke voedingssupplementen die je helpen bij het afslanken. 


Oudere posts Nieuwe posts