Caipirinha met kokosbloesemsuiker

"Skinny" Caipirinha met  kokosbloesemsuiker

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

When life gives you lemons, drink a caipirinha, zeggen de Brazilianen ook wel. Oké, als gezond lifestyle programma raden wij niet aan om hier een gewoonte van te maken, maar voor speciale gelegenheden of op een zomerse dag, moet een lekkere cocktail kunnen. Balans, dat is waar het om gaat. Bovendien kun je de traditionele rietsuiker vervangen door kokosbloesemsuiker: een natuurlijke suiker gewonnen uit biologische kokosbloesem. Het is volledig ongeraffineerd, zit vol gezonde voedingsstoffen (Vitamine B, magnesium, ijzer, zink, kalium) èn heeft een lage glycemische index (GI 30-35). Dat betekent dat je energielevel lekker lang hoog blijft. Weg suikerdips!

Bereidingstijd

  • 2 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 ml Cachaca (verkrijgbaar bij slijter, eventueel te vervangen door witte rum)
  • kokosbloesemsuiker (4-6 flinke theelepels, naar smaak)
  • Limoen (8 kwartjes)
  • Crushed ice (2 volle glazen)

Dit heb je nodig...

  • Mudler (of stamper of achterkant van lepel)
  • Blender
  • Tumblerglas

Bereidingswijze

De zomerse caipirinha maak je vrij eenvoudig thuis. Snijd een limoen in 4 gelijke parten en doe in een stevig (tumbler)glas. Strooi 3 flinke theelepels kokosbloesemsuiker over de limoenen en pers nu met een mudler het sap uit de limoen. Eventueel kun je hiervoor een stamper of de achterkant van een lepel gebruiken. Giet hier zo’n 30 tot 50 ml cachaca overheen. Maal wat ijsblokjes fijn in een blender of wikkel ze in een theedoek en crush ze met een hamer. Vul hier het glas mee af, roer nog even goed en serveer direct.

Proost en.. geniet, maar drink met mate 

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts