Aspergesmoothie

Aspergesmoothie

Als de asperges weer volop verkrijgbaar zijn, maken wij daar graag gebruik van! En wat is er leuker dan nieuwe recepten uit te proberen, zoals een aspergesmoothie? Het moet even een nachtje in de vriezer, maar als je de avond ervoor toch al asperges eet, kun je die voorbereiding gelijk doen. Drink smakelijk!

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr witte asperges
  • 1 banaan, in plakjes
  • 300 ml magere yoghurt
  • 4 (kleine) Hollandse aardbeitjes

Voorbereiding

Schil de asperges eerst van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snijd ze vervolgens in stukjes van 3 centimeter en kook ze 10-12 minuten gaar in een bodem water. Giet de asperges af in een zeef en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Doe tot slot de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een bakje en doe ze in de vriezer.

Bereiding

Doe de volgende dag de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine. Schenk er daarna de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.

Finishing touch

Schenk de smoothie in twee hoge glazen. Rijg de aardbeien aan een spiesje of spies ze direct op het glas.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts